Smart Business Soft – компания, специализирана във внедряването, поддръжката и разработката на софтуерни решения за бизнеса, гостува на студенти от Технически университет, за да ги запознае отблизо със света на ERP системите.

Enterprise Resource Planning (ERP) e софтуер, който управлява интегрирано всички ресурси на едно предприятие. Освен цялостни фирмени информационни системи, днес ERP системите по същество се разглеждат като бизнес платформи. По тази тема говори Теодора Мошолова – бизнес анализатор в Smart Business Soft.

ERP системите са ключовия елемент от всяка модерна корпоративна инфраструктура. Те обединяват всички останали ИТ компоненти в една компания, включително телекомуникационните решения, CRM, онлайн магазина и други. ERP заема централно място при дефинирането и управлението на бизнес процесите, управлението на корпоративните ресурси, доставките, продажбите, маркетинговите кампании, финансите и счетоводството, както и човешките ресурси.

По време на упражненията студентите от специалност „Мениджмънт и бизнес информационни системи“ успяха да се докоснат до инструментите, с които се прави така наречената имплементация на този род системи. Те работиха с EnterpriseOne®, която е една от най-добрите платформи от този клас, изработена от българската компания ERP.BG и изцяло съобразена с българското законодателство и стандарти. Студентите успяха да видят как се изграждат бизнес модели, как се формират документни потоци и как се затварят логически цикли, за да може след направените настройки успешно да  разрешават сложни бизнес казуси.

Повече за Smart Business Soft:

Smart Business Soft е компания, специализирана във внедряването и поддръжката на софтуерни системи за бизнеса. Мисията на компанията е да направят бизнес софтуера достъпен за всички организации и всички те да използват предимствата на съвременните системи. Екипът е фокусиран изцяло върху облачни решения, изградени на базата на най-добрите световни практити. Тяхна основна задача е да помогнат на клиентите си да оптимизират процесите, да минимизарт разходите и да увеличат приходите си, благодарение на внедряването на напълно интегрирани ERP и други бизнес системи.

Smart Business Soft е сред основните партньори на ERP.BG с реализирани проекти в сферата на търговията, производството и услугите. На база на опита си компанията минимизира времето и разходите по внедряването на ERP системата EnterpriseOne и същевременно предоставя най-добрите практики за съответната индустрия.