Анастас Шопов – управляващ директор на софтуерната компания ERP.BG беше един от лекторите по време на бизнес форума Business Excellence 2022, който събира световни и национални лидери, които споделиха своя опит в постигането на най-високите икономически резултати на компаниите, в които работят или управляват.

Според Анастас Шопов навлизането на информационните технологии във всяка дейност и напредъка на компаниите в Индустрия 4.0 са ключови тенденции, които оформят настоящето и бъдещето на компаниите, а концепции като IoT (Internet of Things) имат потенциала да трансформират не само бизнеса, но и голяма част от обществените услуги.

По време на презентацията си в панела „Развитието на технологиите и мястото им в бизнеса“ Анастас Шопов коментира, че основата на успешната дигиталната трансформация е използването на технологиите, които дават възможност да се прави бизнес с изцяло нови бизнес модели. Той направи ясното разграничение, че основен фактор за растеж и развитие не е внедряването на иновации, а правилното им прилагане, което води до по-добри резултати за бизнеса.

IoT или Internet of Thinks е сред най-актуалните технологии днес. Преди време Интернет даде възможност на хората да общуват помежду си по изцяло нов начин, а следващата стъпка е да включим и разни други неща в комуникацията. Както ние имаме сетива като вкус, допир, зрение и обоняние, благодарение на които правим преценка и изводи, така и IoT могат да извличат данни от действителността и да ги трансформират в дигиталната среда. Това ще ни даде възможност да свържем реалния и дигиталния свят, устройствата ще „говорят“ помежду си, а това ще ни даде неограничени възможности за автоматизация и тотално ще промени начина ни на работа и живот“, сподели пред гостите на събитието Анастас Шопов.

Форумът Business Excellence има за цел да акцентира върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и да подпомогне предприемачеството. Тази година акцентът му беше поставен върху бизнес превъзходството. То се свързва с прилагането на изключителни практики в организацията и постигането на високи резултати – интегрирана селекция от успешни практики, чрез които да развием бизнеса до най-доброто, което може да бъде. Тези практики са се превърнали в модели за това как трябва да функционира една организация от световна класа. Сред лекторите на събитието бяха експерти като Спиридула Дракопулу от Google, Том Куигли – собственик и главен маркетинг директор на QuigleyMedia, Стийв Кейл – управител на MariaDB Corporation, Пламен Петров – управляващ партньор в Екуинокс Партнърс, Детелина Смилкова – вицепрезидент на ВУЗФ, Лилия Стоянов – главен изпълнителен директор и бизнес ангел в Transformify и други.

 

Повече за ERP.BG

ERP.BG (И Ар Пи България ООД) е един от първите български разработчици на системи за управление на бизнеса от клас ERP, с над 20-годишен опит в разработката, внедряването и поддръжката на такива решения. Компанията има специфичен опит и завършени проекти в сегментите търговия на едро и дребно, печатарска индустрия, хранително-вкусова промишленост, текстил, транспортна дейност и други. ERP.BG има развита мрежа от специализирани партньори: бизнес консултанти по внедряване, dev партньори за развойна дейност и създаване на приложения, както и висококвалифицирани специалисти от експертен отдел.

Повече информация за ERP.BG можете да откриете на адрес: http://erp.bg/