В центъра на новия си проект Deep Zone поставят българката и нейната натурална, уникална красота. „Неслучайно в текста се казва: Ако видиш някъде по света красива жена, проговори й на български“ – споделя Дидо, фронтменът на Deep Zone, и добавя, че „Българка“ е завършена още миналата година, но групата нарочно забавя промоцията. „Направихме няколко песни, които да включим в селекцията си за 2019-а година, и се колебаехме с коя да стреляме в началото – разказва китаристът на групата Danny Dimitroff, – представихме тестово „Българка“ на публиката по време на турнето ни в САЩ и… песента още от първо чуване предизвика такъв възторг, че без да се колебаем, я определихме за водещия ни сингъл.“

Музиката на „Българка“ е  изцяло в разпознаваемия мелодичен денс на Deep Zone.  Енергията на проекта дотолкова завладява майсторката на рими Мариета Ангелова, че буквално за ден тя пише текста и го подава на групата в съвършен вариант.

Ефектът на думите, силният момент с мотива от „Девойко мари хубава“ и цялостното послание на „Българка“ особено въздействат на очарователната Ева-Мария – нежната част е екипа на Deep Zone. Тя признава, че до момента не се е вълнувала така и едва сдържа сълзите си, когато за пръв път  прави вокалите.

Майсторът на добрата визия Bashmotion завежда екипа в Националната художествена галерия, която за пръв път затваря за ден, за да може Deep Zone да заснемат видеото си там. Ефектът на достолепната сграда е подсилен от специалното участие на „златната грация“ Радина Филипова.

Видеото може да гледате в канала на Deep Zone Project, където много скоро ще бъдат публикувани и уникални акустични версии на някои от най-емблематичните песни на  Deep Zone Project. Привилегията да ги видят първи ще имат абонираните за канала.

За още изненади и ефектни кадри последвайте новия профил на Deep Zone в Instagram.