Медийна академия „Българион“ обявява старт на приема за магистратурата по „Журналистика, продуцентство и финанси“ за академичната 2018-2019 година. Програмата е единствената в България, която е силно практически ориентирана и дава възможност на студентите да се учат в реална среда, да карат стаж в националните медии и да започнат работа като черпят опит от най- успешните журналисти и продуценти.

Магистратурата по „Журналистика, продуцентство и финанси“ е създадена от популярните журналисти и телевизионни водещи Галя Щърбева и Лора Крумова, заедно с оператора, режисьор и продуцент Петко Гюлчев, които са основатели на Медийна Академия „Българион“. Те реализират програмата в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – един от водещите бизнес университети в България. Целта на магистърската програма е да помогне на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера. По време на обучението студентите се срещат с професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти.

Магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ е насочена към всички студенти, които са завършили бакалавърска степен и искат да се реализират в сферата, както и към вече реализирани журналисти, които искат да надградят своите знания или да се преориентират в друг ресор. Студентите, които се представят най-добре по време на обучението ще имат възможност да получат стаж и предложение за работа в националните медии и водещите продуцентски компании.

Сред лекторите в магистърската програма са Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Галя Щърбева, Лора Крумова, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян, Петко Гюлчев и други успешни лица от сферата на медиите. Освен гост-лекторите, студентите ще имат възможност да работят с камера, да снимат на терен, да правят репортажи, да монтират,  да участват в целия процес. Когато завършат тази магистърска програма, те ще бъдат готови да започнат във всяка една медия и то на нивото на вече работещите колеги.

Всеки, който желае да кандидатства в магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ и да получи летящ старт на своята кариера, е необходимо да изпрати актуална автобиография и мотивационно писмо на адрес bulgarion_ngo@abv.bg.

Повече за Медийна академия „Българион“ и магистърска програма „Журналистика, продуцентство и финанси“

Медийна академия „Българион“ е създадена през 2009 година като отговор на все по-нарастващата нужда от съвременно образование в областта на медийния пазар. Пилотен проект на академията е магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“, създадена в партньорство с Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), с подкрепата на национални медии и продуцентски компании.

Това е първата по рода си магистратура в България, която е силно практически ориентирана и среща обучаващите се с успешни представители от различните сфери, които от първо лице разказват опита си и дават реална представа за медийната среда в България и възможната реализация. Студентите, които се представят най-добре получават възможност да започнат работа още преди да са завършили своето обучение.

Магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“ е създадена от Галя Щърбева, Лора Крумова и Петко Гюлчев, които са основатели на Медийна Академия „Българион“. Целта им е да помогнат на желаещите да се развиват в медиите да получат практическо обучение чрез програмата и да бъдат подготвени за работата на журналиста още когато стартират своята кариера.

По време на обучението студентите се срещат с професионални журналисти, топ прокурори, бивши премиери и президенти, медийни директори, продуценти, топ банкери и финансисти.

Сред лекторите в магистърската програма са Маги Халваджиян, Слави Трифонов, Евтим Милошев, Галя Щърбева, Лора Крумова, Марина Цекова, Антон Хекимян, Мартичка Божилова, Севда Шишманова, Александър Несторов, Сашо Диков, Левон Хампарцумян, Петко Гюлчев и други успешни лица от сферата на медиите.

Още информация можете да откриете в сайта на магистърската програма „Журналистика, продуцентство и финанси“: http://jpf.vuzf.bg/, както и във Фейсбук страницата на Медийна академия „Българион“: https://www.facebook.com/jpf.vuzf/