Ева Майдел е сред лекторите на събитието TEDxSerdikaSalon: Out of the Box, което ще се проведе на 28 септември от 13:00 часа във ВУЗФ, София.

TEDxSerdikaSalon: Education ще ви срещне с 10 успешни личности, които ще разкажат 10 вълнуващи истории!

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференцииTED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Към настоящия момент Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED  в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън въвежда наградата TED Prize, програмите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици независимо организирани от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън говори за силата на визуалната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е създадена в духа на мисията на TED, а именно „идеи, ценни за разпространяване“. Тя подкрепя независими организатори, които искат да създадат подобно на TED събитие в собствената си общност.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и отделните хора да предизвикат разговор и връзка помежду си чрез местни TED събития.

По време TEDx събитията се представят вдъхновяващи лектори на живо, както и видеа от официалната библиотека на TED. Събитията TEDx се планират и координират независимо, като могат да се организират само от носители на официален лиценз, предоставен от екипа на TED. Научете повече за събитията TEDx>

Ева Майдел (родена Паунова) е член на Европейския парламент и председател на най-голямата организация на асоциации и граждански движения в Европа – Международно Европейско движение. Тя е инициатор и съосновател на сдружението Образование България 2030. В Европейския парламент тя е член на Комисията по индустрия и енергетика, както и на Комисията по икономически въпроси.

Приоритетите на Майдел са насочени към насърчаване на качественото образование и създаването на умения, внедряване на иновации и технологии, както и подкрепа на предприемачите и инвестициите в Европа. Тя вярва, че качественото образование е основа за икономическото развитие и прогрес на обществото, поради което работи на европейско и национално ниво за създаването на образователни политики, подпомагащи младите да развиват талантите си.

Работата на Ева Майдел е призната от Файненшъл Таймс, което я поставя в „New Europe 100“ – класацията на най-ярките хора от Централна и Източна Европа, които променят света и чрез своите идеи и иновативни решения. Също така е част от селекцията „30 под 30“ за Европа на списание Форбс. Изданието Политико я определя за една от „най-впечатляващите 28 личности от 28-те държави-членки на ЕС, които оформят и разтърсват Европа“. Два пъти е носител на приза „Евродепутат на годината“. Изданието Аполитикал включва Ева Майдел в класацията си за 20-те най-влиятелни млади политици в света за 2018 г.