Детелина Смилкова е сред лекторите на събитието TEDxSerdikaSalon: Out of the Box, което ще се проведе на 28 септември от 13:00 часа във ВУЗФ, София.

TEDxSerdikaSalon: Education ще ви срещне с 10 успешни личности, които ще разкажат 10 вълнуващи истории!

TED е глобална общност, която приветства хората от всяка дисциплина и култура, търсещи по-задълбочено разбиране за света. TED вярват страстно в силата на идеите за промяна на нагласите, живота и в крайна сметка, на света. В сайта TED.com можете да откриете безплатни видеа, в които едни от най-вдъхновяващите мислители в света и общност от любопитни души споделят своите безценни знания и открития. Всичко, което прави TED – от техните конференцииTED разговорите, глобалната общност TEDx до серията уроци TED-Ed, се ръководи от една цел: да разпространява велики идеи.

TED е световна поредица от конференции, собственост на частна фондация с нестопанска цел, създадена за да популяризира „идеи, ценни за разпространяване“. Към настоящия момент Крис Андерсън е куратор на конференциите на TED  в Съединените щати, Азия и Европа всяка година. Андерсън въвежда наградата TED Prize, програмите TED Fellows Program, TED open translation program и TEDx, които спомагат за това стотици независимо организирани от TED събития да бъдат провеждани по света. Андерсън говори за силата на визуалната медия на TED Global 2010 и нейната централна роля в бъдещето на интернет-базираното учене.

Програмата TEDx е създадена в духа на мисията на TED, а именно „идеи, ценни за разпространяване“. Тя подкрепя независими организатори, които искат да създадат подобно на TED събитие в собствената си общност.

Програмата TEDx има за цел да помогне на общностите, организациите и отделните хора да предизвикат разговор и връзка помежду си чрез местни TED събития.

По време TEDx събитията се представят вдъхновяващи лектори на живо, както и видеа от официалната библиотека на TED. Събитията TEDx се планират и координират независимо, като могат да се организират само от носители на официален лиценз, предоставен от екипа на TED. Научете повече за събитията TEDx>

Детелина Смилкова е вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – първото специализирано висше училище в България в областта на финансите, застраховането, бизнеса, мениджмънта и маркетинга.

От 2015 до 2019 година е председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора. БАУХ е единствената организация в България за управление на хора. В нея членуват над 850 компании и има над 2800 членове.

През 2017 е избрана за  съпредседател на комитет “Образование” към Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, най-голямата работодателска организация на бизнеса в България

Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията.  Носител е на различни награди. През 2012 г. списание „BG Business Review“ я отличава за принос в развитието на образованието в България.

По-голямата част от опита на Детелина Смилкова е концентриран в областта на образованието, продажбите, управлението на проекти, развитието на бизнеса и постигането на поставените от него цели. Именно заради богатия си професионален опит тя е често канен лектор на различни събития и обучения.